Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

antivirus-EAAK

Ποιοι είμαστε;
Ειμαστε οι @ntivirus. Συλλογικότητα που αποτελείται από φοιτητές/τριες του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
Είμαστε ανεξάρτητοι/ες από το κράτος, κόμματα και καθηγητικές κλίκες γιατί πιστευουμε πως τα συμφέροντα μας τα ξέρουμε καλύτερα εμείς οι ίδιοι/ες.
Δεν είμαστε φοιτητική παράταξη αλλά συλλογικότητα που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και τςι διαδικασίες μας μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος θέλει. Είμαστε σχήμα γιατι αποτελούμε  ένα πολιτικό μόρφωμα που στηρίζεται πάνω στον διάλογο και στην ισότιμη παρουσία όλων μας  με ίσο μερίδιο στην λήψη αποφάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών. Είμαστε ανοιχτή συλλογικότητα με νέες, προοδευτικές  αντιλήψεις  απέναντι στην αχρώμη ομοφωνία και αδράνεια της παράταξης. Δεν έχουμε καθοδήγηση και παράγουμε μόνοι μας τον πολιτικό μας λόγο .

Είμαστε ανεξάρτητοι/ες αλλά δεν είμαστε μόνοι μας !
Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό δίκτυο των Ε.Α.Α.Κ.(Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) για να ενημερώνουμε και να ενημερωνώμαστε, να συζητάμε και να συντονιζόμαστε με τα υπόλοιπα αριστερά ανεξάρτητα σχήματα που δρούν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Δυο φορές το χρόνο πραγματοποιούνται πανελλαδικές συναντήσεις και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανοιχτά συντονιστικά ανά πόλη για να υπάρξει συντονισμός και ένας κοινός βηματισμός όλων των σχημάτων στις αγωνιστικές δράσεις. Τα ΕΑΑΚ έχουν σταθεί ενάντια σε όλους τους  αντιδραστικούς νόμους της κυβέρνησης  (αξιολόγηση, Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης, νόμος –πλαίσιο,  αναθεώρηση του συντάγματος) .
Είμαστε αριστεροί/ες   γιατί απέναντι στην ατομική διαπραγμάτευση απαντάμε με συλλογικές διαδικασίες και μαζικά κινήματα.

Απέναντι στην παθητικότητα, την υποταγή και το βόλεμα αντιπαραθέτουμε τους συλλογικούς και κοινωνικούς αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Αντιπαλεύουμε αυτούς και τα φερέφωνα όσων εδώ και δεκαετίες θέλουν να πνίξουν με νόμους και καταστολή την μόνη φωνή αλήθειας : τα νεολαιίστικα κινήματα.

·        Γιατί η πολιτική δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά κεκτημένο των πολλών.
·        Γιατί η αντίληψη που έχουμε για τη σχολή και την κοινωνία στηρίζεται πάνω στην βάση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας.     
k  19 Μα'ι'ου στηριζουμε-υποστηριζουμε-ψηφιζουμε  antivirus-ΕΑΑΚ για ενα πανεπιστημιο απο τους φοιτητες για τους φοιτητες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου