Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ




ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ


1.Τι είναι αυτή η οικονομική κρίση ;;;
Οικονομική κρίση είναι ένα τέχνασμα των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου  έτσι ώστε να περάσουν νέα μέτρα για να πάρουν πίσω «νόμιμα» όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι  με τους αγώνες τους(επιδόματα,δώρα εορτών κτλ).

2.Έχεις καταλάβει γιατί  θα έχεις λιγότερα λεφτά στην τσέπη σου;;;
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση οι κυβερνόντες του «σοσιαλιστικού» ΠΑ.ΣΟ.Κ μαζί με Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ  πέρασαν νόμους με τους οποίους κόβουν επιδόματα και δώρα εορτών.Ουσιαστικά αυτό σημαίνει  ότι οι οικογένειές σας χάνουν λεφτά δουλεμένα επειδή Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ δημιούργησαν χρέη και όσοι από εσάς εργάζεστε ετοιμαστείτε εκτός από ανασφάλιστη εργασία να δεχθείτε και την απελευθέρωση των απολήσεων δηλαδή…θα σας διώχνουν χωρίς αποζημίωση!

3.Πτυχία Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι vs βεβαιώσεις Κ.Ε.Σ και πως επηρεάζεται  το δικό  σου μέλλον;;;
Με την αναγνώριση των Κ.Ε.Σ αρχίζει η «παραγωγή» «τιτλούχων»  εργαζομένων με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα από εμάς που σημαίνει ότι οι εργοδότες θα τους προτιμούν από εμάς γιατί θα τους πληρώνουν λιγότερο.Αυτό επίσης σημαίνει ότι τέρμα τα δωρεάν βιβλία,σύτιση κτλ αλλά επιβολή διδάκτρων(όπως στην Γαλλία πχ)στα δημόσια Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι.

4.Οικονομική κρίση/Αναγνώριση Κ.Ε.Σ;Ξέρεις γιατί κάνουν χρήση διαφορετικών εκφράσεων για το ίδιο νόημα;
Για να μην σου πουν ότι θα πέσει ΘΑΨΙΜΟ σε όσα οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι κατέκτησαν.Όχι μόνο θα δουλεύεις για ακόμη λιγότερα λεφτά(γραμμή από Ε.Ε και Δ.Ν.Τ)αλλά δεν θα έχεις και ισχυρό πτυχίο στα χέρια σου που θα σου εξασφαλίζει τα εργασιακά σου δικαιόματα.

Συμπέρασμα


Θα δουλεύεις μέχρι τα 65 σου(στην καλύτερη των περιπτώσεων),θα παίρνεις 3 και 60(επιδόματα και δώρα ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ)αν βρεις εργασία η οποία θα είναι ανασφάλιστη και ο εργοδότης σου θα σε εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο και το πτυχίο σου θα έχει την ίδια αξία με χαρτί τουαλέτας. Αλλά μην απελπίζεσαι.Οι φοιτητές και οι εργάτες απέδειξαν περίτρανα ότι εάν αγωνιστούν μπορούν να κερδίσουν όσα τους αξίζουν. Εσύ επιλέγεις το μέλλον σου...
                  ΑΡΙΣΤΕΡΙΞ-ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου