Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Γενική Συνέλευση Π.Τ.Ε.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου φοιτητών Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου και ώρα 18:00 στο κτίριο Παπαρίσβα. Η προσέλευση σας κρίνεται αναγκαία.

ΘΕΜΑΤΑ:

-   ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
- ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ(ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΕΣ)
- ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ      
 - ΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΕΙΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΣΤΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Το υπουργέιο επιλέγει επιθετικά να ανοίξει το ζήτημα της αξιολόγησης των ελληνικών πανεπιστημίων χρησιμοποιώντας ως μαστίγιο την επικείμενη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολεγίων και ως καρότο το ότι “τα δημόσια πανεπιστήμια δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα”.
Έχει να κάνει δηλαδή με την προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να επιβάλει στα ελληνικά πανεπιστήμια την συμμόρφωση στους  επονομαζόμενους 4ετής προγραμματισμούς οικονομικού περιεχομένου δηλαδή με άλλα λόγια την αλλαγή χρηματοδότησης τους από το κράτος  και με μοχλό πίεσης την εφαρμογή από τα ίδια τα πανεπιστήμια αλλαγών όπως του νόμου πλαίσιο που θα επιφέρουν την χειροτέρευση των όρων ένταξης στην αγορά εργασίας την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση των φοιτητών. Ο σύλλογος μας έχει εναντιωθεί στην κίνηση αυτή και σε όποια προσπάθεια υλοποίησης της.
 Στο πλαίσιο της συνολικότερης  αξιολόγησης έτσι υπάρχει και το ζήτημα της εσωτερικής αξιολόγησης, όπως αυτή μεταφράζεται από ερωτηματολόγια που καλούνται οι φοιτητές να απαντήσουν στα μαθήματα.για να αξιολογήσουν τους καθηγητές και το μάθημα, για ποιο λόγο βέβαια δεν μας εξηγούν. Σαν οι φοιτητές να μην γνωρίζουν τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και θα πρέπει να αξιολογήσουν το μάθημα του καθηγητή. Αρκετή όμως αξιολόγηση συνάδελφοι/ες δεν έχουμε όταν στις εξεταστικές βλέπουμε να υπάρχουν μαζικά κοψήματα, όταν κατά την διάρκεια της χρονιάς μας βάζουν αρκετές εργασίες δήθεν για να βελτιώσουμε τις γνωστικές μας ικανότητες, καλιεργώντας έτσι φρούδες ελπίδες στον κόσμο, όταν όμως μιλάμε για επαγγελματικά δικαιώματα δεν βγάζουν άχνα.
 Επομένως μας καλούν να απαντήσουμε για τον αν μας αρέσει το μάθημα; γιατί μάλλον ο αριθμός των εργασιών και οι πρόοδοι αποτελούν de facto αναγνώριση που δεν θέλουν να τις αμφησβητούμε.
 Άρα θέλουν να τους αξιολογούμε για να μπορούν να εξελίσονται σε θέσεις αναπτύσοντας έτσι πελατειακές σχέσεις με τον κόσμο.
 Τις πραγματικές ανάγκες μας συνάδελφοι/ες τις γνωρίζουμε εμείς που είμαστε εδώ, αλλά επίσης γνωρίζουμε πως να βελτιώνουμε την ζωή μας στο πανεπιστήμιο, διεκδικώντας αιτήματα που αποφασίζουμε μέσα από τις γενικές συνελέυσεις συλλογικά και όχι ατομικά. Ανάγκες τελικά που δεν αφορούν ούτε την αξιολόγηση την δική τους ούτε την δική μας αλλά ζητήματα άλυτα όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα, την δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους/ες και ευνοικούς και ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, όπως αυτοί περνάνε μέσα από την κατάργηση του άδικου μέτρου των 3 πρακτικών ασκήσεων.
Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζουμε και τα προβλήματα που έχουμε όσα χρόνια είμαστε στην Μυτιλήνη καθώς και τις μορφές διεκδίκησης τους.Άρα οι λύσεις δεν έρχονται μέσα απο ερωτηματολόγια που μεταφέρουν σκοπίμως την κουβέντα στο εσωτερικό των φοιτητών σε δευτερέυουσας σημασίας ζητήματα αποκρύβωντας τα ουσιαστικότερα. Σ'αυτό εχουν τεράστιο μερίδιο ευθήνης και οι καθηγητές του τμήματος.
Ο σύλλογος μας έχει ταχθεί κατά της συμπλήρωσης ερωτηματολογίων και σ'αυτήν την βάση καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μην απαντήσουν σε κανένα ερωτηματολόγιο.


ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Α.ΣΥΛΛΟ.-ΕΑΑΚ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ

                     Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
Από την αρχή της χρονιάς ως Α.ΣΥΛΛΟ. προσπαθήσαμε μέσω της συγγραφής κειμένων, να ενημερώνουμε τους συναδέλφους/ισες του φοιτητικού μας συλλόγου για θέματα που σχετίζονται από το εσωτερικό της σχολής μέχρι και τις πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν το πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Έτσι και το προηγούμενο διάστημα δημοσιοποιήσαμε ένα κείμενο μέσα από το οποίο θέλαμε να ενημερώσουμε τους φοιτητές/τριες για την καθυστέρηση των χρημάτων που θα δίναμε ως φοιτητικός σύλλογος στους απολυμένους της εφημερίδας Αιολικά Νέα. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν ουσιαστικά σχεδόν 1 μήνα αργότερα από την ομόφωνη απόφαση του δ.σ. του συλλόγου.
Ανεξάρτητα από το όποιος/α συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο του κειμένου και οποιουδήποτε κειμένου, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε παράταξη ή συλλογικότητα ή ένας φοιτητής/τρια δεν έχει το δικαίωμα να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα στο πανεπιστήμιο. Αυτό άλλωστε το υπερασπίζει όχι μόνο ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας αλλά και του αναφαίρετου δικαιώματος όλων στην ελευθεροτυπία.
Η δημοκρατία όμως δεν φαίνεται μόνο από το δικαίωμα να μπορεί κάποιος να μοιράσει μια προκήρυξη μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά αποδεικνύεται μέσα από την δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι/ες στις γενικές συνελεύσεις και να εκφράζονται ελεύθερα, πράγμα το οποίο αποτελεί νίκη των αγώνων του φοιτητικού κινήματος..
Από την άλλη σε ένα διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των φοιτητικών παρατάξεων, και το οποίο είναι υποχρεωμένο να υλοποιεί τις αποφάσεις που παίρνονται μέσα στις γενικές συνελεύσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάθε παράταξη δεν έχει τις δικές της απόψεις και τις απόψεις αυτές δεν μπορεί να τις λογοκρίνει κανείς.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να το κατανοούν οι συνάδελφοι/ες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίοι έχοντας την συγκυριακή πλειοψηφία των εδρών αποφάσισαν να κατακρίνουν το κείμενό μας, θέλοντας επί λέξει να ανακαλέσουμε για τα όσα λέγαμε μέσα στο κείμενο μας. 
Στη βάση αυτή καταψήφισαν την πρόταση που κατεβάσαμε ως Α.ΣΥΛΛΟ.-ΕΑΑΚ στην τελευταία γενική συνέλευση που ζητούσε να παρθεί πίσω το κείμενο καταγγελίας του δ.σ. στη λογική της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης του καθενός και ταυτόχρονα να μην μετατρέπεται το δ.σ. σε μηχανισμό λογοκρισίας.
Άρα ας μας απαντήσουν οι συνάδελφοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διαφωνούν με το να υπάρχει ακαδημαϊκή ελευθερία και ελευθεροτυπία μέσα στο πανεπιστήμιο ;
H απάντησή τους στα όσα αναφέραμε στο κείμενο είναι να μην μας επιτρέπουν να το μοιράζουμε ;
Από την άλλη μας κάνει εντύπωση η στάση της ΠΑΣΠ μέσα στην συνέλευση η οποία ψηφίζοντας λευκό, στην ουσία δεν παίρνει θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελεί χώρο κοινωνικών ζυμώσεων και αντιπαραθέσεων και όχι χώρο στον οποίο θα επιτρέπεται μία άποψη και θα απαγορεύεται η άλλη. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι γενικές συνελεύσεις μέσα στις οποίες ξετυλίγονται όλες οι αποχρώσεις των πολιτικών απόψεων. Όποιες κινήσεις θέλουν να επικρατήσει το αντίθετο θα πάρουν την δυναμική απάντησή τους με όπλο τους δημοκρατικούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος.
Α.ΣΥΛΛΟ. -ΕΑΑΚ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά’χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
(Γ. Σουρής)

«Ἐθνικὴ Παιδεία»

Γανιάσατε, δασκάλοι, νὰ ξεμάθω
νά ῾μαι ἐγώ, νὰ στοχάζομαι, νὰ θέλω -
ψέματα ὅλο ν᾿ ἀκούω, νὰ λέω, νὰ πράττω,
γιὰ ψέματα νὰ ζῶ καὶ νὰ πεθαίνω.
Δὲν μπόρεσε ἡ σπουδὴ νὰ μὲ χαλάσει.
Ἀντέξανε σαρκίο, ψυχὴ καὶ γνώση
μὰ κάθε τόσο θάνατος νὰ ξέρεις
ὅτ᾿ εἶσαι πάντα πουλημένο κρέας.
(Κ. Βάρναλης)

Πῶς μᾶς θέλει ἡ «ἀληθὴς δημοκρατία»

Νὰ μὴν ἀκούω καὶ νὰ μὴ βλέπω νὰ πατῶ.
Νὰ μὴ νογάω καὶ νά ῾χω τὸ στόμα βουλωτό.
Νὰ μὴ μὲ φαρμακών᾿ ἡ μπόχα τοῦ καιροῦ μου.
Χωρὶς αὐτιὰ καὶ μάτια, μύτη καὶ μυαλό,
μουγκὸς νὰ πηαίνω, ὅποτε μοῦ ῾ρθει, πρὸς νεροῦ μου,
κι ἅμα τσινάει ὁ Γάϊδαρος νὰ μὴ γελῶ.
Καὶ σὰ μὲ καρυδώνουνε μουνοῦχο σκλάβο
οἱ Ἀμερικάνοι, ἐγὼ νὰ βλαστημάω τὸ Σλάβο.
(Κ. Βάρναλης)

Τι είναι τρομοκρατία;

Τρομοκρατία είναι:
η κρατική καταστολή
η κρατική αναλγησία
η κρατική αδιαφορία
οι τράπεζες
ο πόλεμος
η φτώχεια
η πείνα
η ιδιωτικοποιημένη βροχή
οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες
οι δουλέμποροι
ο ρατσισμός
η μαύρη εργασία

ο εργοδοτικός τραμπουκισμός
η ομοφοβία
οι άστεγοι
τα χαμένα παιδιά
οι βιασμοί
τα κελιά
η ανεργία
τα συσσίτια με παραστατικά
οι έμποροι όπλων
οι έμποροι ναρκωτικών
οι έμποροι σάρκας
το πετρέλαιο
οι στρατοί
η οργανωμένη θρησκεία
οι σημαίες
τα σύνορα
ο φόβος.

Τα όπλα μας:Παιδεία,ενημέρωση,αφύπνιση,αλληλεγγύη...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΣΉΜΕΡΑ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΊΑΣ

ΣΉΜΕΡΑ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΊΑΣ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΚΤΉΡΙΟ ΠΑΠΑΡΊΣΒΑ

Α.ΣΥΛΛΟ-ΕΑΑΚ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ' ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ' τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!



Αυτά πιστεύει το σχήμα του Αριστερίξ,για αυτά πολεμάμε εντός και εκτός αμφιθεάτρων,για αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει....

antivirus-EAAK

Ποιοι είμαστε;
Ειμαστε οι @ntivirus. Συλλογικότητα που αποτελείται από φοιτητές/τριες του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
Είμαστε ανεξάρτητοι/ες από το κράτος, κόμματα και καθηγητικές κλίκες γιατί πιστευουμε πως τα συμφέροντα μας τα ξέρουμε καλύτερα εμείς οι ίδιοι/ες.
Δεν είμαστε φοιτητική παράταξη αλλά συλλογικότητα που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και τςι διαδικασίες μας μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος θέλει. Είμαστε σχήμα γιατι αποτελούμε  ένα πολιτικό μόρφωμα που στηρίζεται πάνω στον διάλογο και στην ισότιμη παρουσία όλων μας  με ίσο μερίδιο στην λήψη αποφάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών. Είμαστε ανοιχτή συλλογικότητα με νέες, προοδευτικές  αντιλήψεις  απέναντι στην αχρώμη ομοφωνία και αδράνεια της παράταξης. Δεν έχουμε καθοδήγηση και παράγουμε μόνοι μας τον πολιτικό μας λόγο .

Είμαστε ανεξάρτητοι/ες αλλά δεν είμαστε μόνοι μας !
Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό δίκτυο των Ε.Α.Α.Κ.(Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) για να ενημερώνουμε και να ενημερωνώμαστε, να συζητάμε και να συντονιζόμαστε με τα υπόλοιπα αριστερά ανεξάρτητα σχήματα που δρούν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Δυο φορές το χρόνο πραγματοποιούνται πανελλαδικές συναντήσεις και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανοιχτά συντονιστικά ανά πόλη για να υπάρξει συντονισμός και ένας κοινός βηματισμός όλων των σχημάτων στις αγωνιστικές δράσεις. Τα ΕΑΑΚ έχουν σταθεί ενάντια σε όλους τους  αντιδραστικούς νόμους της κυβέρνησης  (αξιολόγηση, Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης, νόμος –πλαίσιο,  αναθεώρηση του συντάγματος) .
Είμαστε αριστεροί/ες   γιατί απέναντι στην ατομική διαπραγμάτευση απαντάμε με συλλογικές διαδικασίες και μαζικά κινήματα.

Απέναντι στην παθητικότητα, την υποταγή και το βόλεμα αντιπαραθέτουμε τους συλλογικούς και κοινωνικούς αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Αντιπαλεύουμε αυτούς και τα φερέφωνα όσων εδώ και δεκαετίες θέλουν να πνίξουν με νόμους και καταστολή την μόνη φωνή αλήθειας : τα νεολαιίστικα κινήματα.

·        Γιατί η πολιτική δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά κεκτημένο των πολλών.
·        Γιατί η αντίληψη που έχουμε για τη σχολή και την κοινωνία στηρίζεται πάνω στην βάση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας.     
k  19 Μα'ι'ου στηριζουμε-υποστηριζουμε-ψηφιζουμε  antivirus-ΕΑΑΚ για ενα πανεπιστημιο απο τους φοιτητες για τους φοιτητες



Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στις 19 Μαΐου στηρίζουμε Αριστερίξ-ΕΑΑΚ

Αγαπητή συμφοιτήτρια,Αγαπητέ συμφοιτητή

Συγνώμη που δεν σου συμπληρώσαμε τα χαρτιά στις εγγραφές,συγνώμη που δεν σου κεράσαμε σφηνάκια και ποτά,συγνώμη που στην τελική δεν σου κρατάγαμε συντροφιά τις κρύες νύχτες τους χειμώνα και που δεν θα σου κάνουμε αέρα με φτερά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.Συγνώμη επίσης που δεν σου βρήκαμε σπίτι ή που δεν σου δώσαμε σημειώσεις πριν την εξεταστική.Ακόμη σου χρωστάμε μια συγνώμη γιατί δεν κάναμε ημερίδες και δεν ου μοιράσαμε βεβαιώσεις αμφιβόλου ποιότητας.

Και δεν κάναμε τίποτα απολύτος από αυτά γιατί θεωρούμε οτί η πολιτική ουσία βρίσκεται στα όσα λέγονται μέσα στις γενικές συνελεύσεις.Εκεί που φαίνεται ποίοι δρουν υπέρ των όσων σε συμφέρουν και ποίοι προοθούν σχέδια για να κάνουν την ζωή σου χειρότερη.Ποίοι υποστηρίζουν νομοσχέδια καταστροφής της δημόσιας παιδείας,ποίοι κρύβονται πίσω από τα δάχτυλο τους φορώντας αριστερίστικες μάσκες και ποίοι πραγματικά αγωνίζονται χωρίς κομματικά ή προσωπικά οφέλη!

Όποιος/α από εσάς είναι παιδί βιομηχάνων ή εφοπλιστών λογικό είναι στηρίξει τις παρατάξεις που στηρίζουν τις κυβερνήσεις που καταληστεύουν τον λαό τα τελευταία 30 χρόνια.Από την άλλη όλοι εσείς που δεν είστε παιδιά πλουσίων τι όφελος έχετε;Σκεφτείτε το μέλλον σας που θα είναι χωρίς πτυχία με αξία γιατί κάποιοι υποβάθμισαν την δημόσια ανώτατη παιδεία με την αναγνώριση των Κ.Ε.Σ,ένα μέλλον με μισθούς πείνας γιατί κάποιοι πολύ απλά περνούν νόμους που κάνουν καλό στις τσέπες των κεφαλαιούχων και κακό στις δικές σας και των οικογενειών σας,σκεφτείτε ότι πολύ σύντομα θα μπορούν να απολύσουν τους γονείς σας ή εσάς και ΔΕΝ θα δώσουν ούτε μισό cent ως αποζημίωση...Σας φαίνεται μακρινό αλλά είναι έξω από την πόρτα σας.

Στις 19 Μαΐου στηρίζουμε  Αριστερίξ-ΕΑΑΚ,στηρίζουμε ένα καλύτερο αύριο γεμάτο κατακτήσεις για εμάς και τα όνειρά μας!

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ




ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ


1.Τι είναι αυτή η οικονομική κρίση ;;;
Οικονομική κρίση είναι ένα τέχνασμα των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου  έτσι ώστε να περάσουν νέα μέτρα για να πάρουν πίσω «νόμιμα» όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι  με τους αγώνες τους(επιδόματα,δώρα εορτών κτλ).

2.Έχεις καταλάβει γιατί  θα έχεις λιγότερα λεφτά στην τσέπη σου;;;
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση οι κυβερνόντες του «σοσιαλιστικού» ΠΑ.ΣΟ.Κ μαζί με Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ  πέρασαν νόμους με τους οποίους κόβουν επιδόματα και δώρα εορτών.Ουσιαστικά αυτό σημαίνει  ότι οι οικογένειές σας χάνουν λεφτά δουλεμένα επειδή Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ δημιούργησαν χρέη και όσοι από εσάς εργάζεστε ετοιμαστείτε εκτός από ανασφάλιστη εργασία να δεχθείτε και την απελευθέρωση των απολήσεων δηλαδή…θα σας διώχνουν χωρίς αποζημίωση!

3.Πτυχία Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι vs βεβαιώσεις Κ.Ε.Σ και πως επηρεάζεται  το δικό  σου μέλλον;;;
Με την αναγνώριση των Κ.Ε.Σ αρχίζει η «παραγωγή» «τιτλούχων»  εργαζομένων με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα από εμάς που σημαίνει ότι οι εργοδότες θα τους προτιμούν από εμάς γιατί θα τους πληρώνουν λιγότερο.Αυτό επίσης σημαίνει ότι τέρμα τα δωρεάν βιβλία,σύτιση κτλ αλλά επιβολή διδάκτρων(όπως στην Γαλλία πχ)στα δημόσια Α.Ε.Ι/Τ.Ε.Ι.

4.Οικονομική κρίση/Αναγνώριση Κ.Ε.Σ;Ξέρεις γιατί κάνουν χρήση διαφορετικών εκφράσεων για το ίδιο νόημα;
Για να μην σου πουν ότι θα πέσει ΘΑΨΙΜΟ σε όσα οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι κατέκτησαν.Όχι μόνο θα δουλεύεις για ακόμη λιγότερα λεφτά(γραμμή από Ε.Ε και Δ.Ν.Τ)αλλά δεν θα έχεις και ισχυρό πτυχίο στα χέρια σου που θα σου εξασφαλίζει τα εργασιακά σου δικαιόματα.

Συμπέρασμα


Θα δουλεύεις μέχρι τα 65 σου(στην καλύτερη των περιπτώσεων),θα παίρνεις 3 και 60(επιδόματα και δώρα ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ)αν βρεις εργασία η οποία θα είναι ανασφάλιστη και ο εργοδότης σου θα σε εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο και το πτυχίο σου θα έχει την ίδια αξία με χαρτί τουαλέτας. Αλλά μην απελπίζεσαι.Οι φοιτητές και οι εργάτες απέδειξαν περίτρανα ότι εάν αγωνιστούν μπορούν να κερδίσουν όσα τους αξίζουν. Εσύ επιλέγεις το μέλλον σου...
                  ΑΡΙΣΤΕΡΙΞ-ΕΑΑΚ
Δεν κουράστηκα ποτέ να ονειρεύομαι
δεν κουράστηκα με όλα να παλεύω
μια ζωή στην ανηφόρα να πορεύομαι
και μεγάλα παραμύθια να πιστεύω
Δεν κουράστηκα ποτέ να
ερωτεύομαι
δεν κουράστηκα να δίνω τη
ψυχή μου
όλα θέλω να τα ζω και να τα
γεύομαι

μου ανήκει κάθε ώρα και στιγμή μου
Ακόμα στο καλό εγώ πιστεύω
ακόμα την πιστεύω την ζωή,
και αν δεν μπορώ στον ουρανό ν' ανέβω
μπορεί ο ουρανός να κατεβεί
Δεν κουράστηκα ποτέ να ονειρεύομαι
δεν κουράστηκα σε κάτι να ελπίζω
όλο κόλπα μαγικά να μηχανεύομαι
και ανάποδα τον κόσμο να γυρίζω
Δεν κουράστηκα ποτέ να παγιδεύομαι
και να κάνω το 'να λάθος πάνω στ' άλλο
δεν κουράστηκα ποτέ να εμπιστεύομαι
την καρδιά μου τον εχθρό μου τον μεγάλο

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΤΕ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ

Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Η ανάξια αξιολόγηση

Θεωρούμε μείζον το ζήτημα της εσωτερικής αξιολόγησης καθηγητών με βάση τις πραγματικές συνθήκες που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα το Παν. Αιγαίου δεν έχει ουσιαστικά θεμέλια καλυτέρευσης του τρόπου λειτουργίας όσον αφορά τον ποιοτικό τρόπο εκμάθησης της επιστήμης η οποία θα αποτελέσει εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού και αποκατάστασης. Αυτό συνεπάγεται το γεγονός ότι το μοίρασμα ενός ερωτηματολογίου ΔΗΘΕΝ για να ακουστούν αντικειμενικά και ανώνυμα οι απόψεις των φοιτητών, και γενικότερα  της ακαδημαϊκής κοινότητας, αντί να μας πάει ένα βήμα μπροστά, μας πάει δυο βήματα πίσω.
Οι διεκδικήσεις και οι αποφάσεις του Συλλόγου τουλάχιστον από το 2006 έως και σήμερα απέδειξαν ότι έχουμε αποσαφηνίσει στο Διοικητικό προσωπικό και γενικότερα στα ανώτερα όργανα του Πανεπιστημίου ότι δεν συμμεριζόμαστε οποιαδήποτε επιλογή του Υπουργείου η οποία δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια καλυτέρευσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από τη βάση τους.
Οι γενικές συνελεύσεις είναι το ανώτατο όργανο των φοιτητών και είναι πεδίο λήψης αποφάσεων, στο οποίο πρέπει να τίθεται η αξιολόγηση των καθηγητών και να αποφασίζουμε συλλογικά. Δεν δεχόμαστε να ευνοήσουμε τις πελατειακές σχέσεις καθηγητών-φοιτητών. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε το δεκανίκι στην ανέλιξη των καθηγητών. Δεν είναι λύση η ατομική διαπραγμάτευση με τον εκάστοτε καθηγητή. Και για να το δούμε πιο ρεαλιστικά, που θα βοηθήσει η αξιολόγηση εκτός από την αναβάθμιση των καθηγητών; Θα έχουμε καλύτερα εργαστήρια; Καλύτερες εγκαταστάσεις; Θα αλλάξει κάτι στους ρυθμούς σπουδών μας; Και έστω ότι η αξιολόγηση είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό της αρνητική. Θα  μας κάνουν τη «χάρη» να βάλουν λουκέτο στο τμήμα επειδή δεν βγάζει αποφοίτους όπως ακριβώς τους θέλει το σύστημα; Επειδή το ακαδημαϊκό προσωπικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις; ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.
Εκτός αυτού κανείς αρμόδιος δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για ποιο λόγο επί της ουσίας καλούμαστε να συμπληρώσουμε «χαρτάκια» τα οποία θα κρίνουν κατά πόσο συναφής είναι ο εκάστοτε καθηγητής με το αντικείμενο. Απλά έδωσαν μια εντολή την οποία πρέπει να εκτελέσουμε χωρίς ενημέρωση για τη μετέπειτα εξέλιξη. Θα το θέσω απλά! Το Υπουργείο δε νοιάζεται για το αν μάθαμε καλά HTML σήμερα. Απλά θέλει να παρέμβει στη διαδικασία της διάλεξης για να μπορέσει να εντατικοποιήσει κι άλλο το ρυθμό των σπουδών μας.
Προτείνουμε λοιπόν να εφαρμοστούν ως έχουν οι αποφάσεις του Συλλόγου και διαφωνούμε καθέτως με το θεσμό της εσωτερικής αξιολόγησης . Καταγγέλλουμε  την Υπουργική αυθαιρεσία καθώς και τη συμβολή σε αυτή των αρχών σε νόμους που δεν ωφελούν το φοιτητικό σώμα.


                                  @ntivirus

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ή ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ !!!


Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει.

Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.
Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα;
Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση.
Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.
Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!
Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.
Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.
Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!
Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.
Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.
Επειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.
Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%!
Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας.
Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα.


Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%,


η Ιρλανδία με 222%,


το Βέλγιο με 219%,


η Ισπανία με 207%,


η Πορτογαλία με 197%,


η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.


Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).
Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.
Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.
Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.


ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια.


Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας!
Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!
Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας.
Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.
Τελικά Χρεοκοπεί η Ελλαδα ή η...ΕΕ;


Αναδημοσίευση από: http://fapa-tms.blogspot.com/2010/03/blog-post_24.html

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τα Κολέγια


Το Σάββατο 10/4 το ΣτΕ εγκρίνει το προεδρικό διάταγμα της υπουργού Παιδείας που συνυπογράφει και ο Γ.Παπανδρέου σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα στα κολλέγια του εξωτερικού και στα παραρτήματά τους στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα: Δημιουργείται το ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων) το οποίο μέχρι το 2013 θα είναι εκείνο που θα δίνει επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους των κολλεγίων. Από κει και πέρα (μετά το 2013) θα αναλάβουν οι επιστημονικές ενώσεις (ΤΕΕ, ιατρικοί - δικηγορικοί σύλλογοι, κλπ) την αναγνώριση και την απόδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή

Το 2007 δόθηκε μια ιστορική μάχη διαρκείας μεταξύ του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του φοιτητικού κινήματος για το ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος και δη του
άρθρου 16 που υπερασπίζεται τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Με όλες τις σχολές στην Ελλάδα κατειλημμένες για μήνες και την κοινωνία να είναι σύσσωμη στο πλάι των φοιτητών το φοιτητικό κίνημα καταφέρνει να μπλοκάρει την αναθεώρηση και να στείλει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που έτριβαν μέχρι τότε τα χέρια τους στα σκουπίδια.

Έκτοτε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν αυτή την ελληνική «ιδιαιτερότητα», την σφραγίδα που άφησε δηλαδή το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα στο Σύνταγμα ότι η εκπαίδευση είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό. Με κάθε τρόπο προσπάθησαν να βάλλουν στο παιχνίδι ιδιωτικά ιδρύματα τύπου ΚΕΣ,ΙΕΚ, κολλέγια αλλά πάντα, εδώ και 2 χρόνια έβρισκαν απέναντί αντιστάσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

3 χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση

Τελικά, μες στις διακοπές του Πάσχα (τυχαίο;;;) η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία αναγνωρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, παράνομα και αντισυνταγματικά.

Για να το συγκαλύψουν, μιλάνε για επαγγελματική αλλά όχι ακαδημαϊκή αναγνώριση. Μα μόνο αυτό ζητούσαν οι κολλεγιάρχες των Βρετανικών και Γαλλικά κολλεγίων. Επαγγελματική αναγνώριση για να αυξηθεί η πελατεία και να αναπτυχθεί έτσι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένας παράλληλος παρασιτικός μηχανισμός, όπως η παραπαιδεία στο λύκειο, που θα απορροφά τους μαθητές που κόβονται από τη βάση του 10 και θα δίνει 3ετείς τίτλους επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις και με ποιο τρόπο δίνονται οι τίτλοι είναι ζήτημα του μητρικού κολλεγίου ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Τα αποτελέσματα αυτής της αναγνώρισης - Η διάλυση των πτυχίων

Η είσοδος του νέου μηχανισμού της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των ιδιωτικών τίτλων στην απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων και στην αγορά εργασίας μπορούμε να πούμε ότι «αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού».

Η είσοδος των αποφοίτων των κολλεγίων στην αγορά εργασίας θα εκτοξευθεί τώρα που το κράτος τους αναγνωρίζει και δικαιώματα. Είναι λογικό ότι νέοι θα συρρεύσουν προκειμένου να παρακαμφθούν οι πανελλήνιες αλλά και τα 4 η 5 έτη σπουδών (έναντι 3ων).

Οι νέοι αριθμοί τιτλούχων και πτυχιούχων θα δημιουργήσουν «νέους κανόνες» απορρόφησης στην εργασία:

Τεράστια αύξηση των υποψηφίων στον ΑΣΕΠ, αφού πια συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως, και άρα περισσότερες αποτυχίες, περισσότερη συμπίεση.
Διόγκωση μαζικών κλάδων εργαζόμενων (μηχανικοί, γιατροί κλπ) και άρα μικρότερη προσφορά από την εργοδοσία. Μικρότεροι μισθοί, μεγαλύτερα ωράρια, ανεργία.

Η απάντησή μας: Αγώνας όπως τότε... Δεν είμαστε μόνοι

Δεν τους φτάνανε τα χρέη δεκαετιών που φόρτωσαν στους εργαζόμενους:
οι μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο, νέοι φόροι, μειωμένη ασφάλιση, το μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων...

Χτυπάνε τη νεολαία και τους νέους εργαζόμενους, πετάνε στα σκουπίδια τα πτυχία των φοιτητών και καλοδέχονται τα ευρωπαϊκά κολλέγια με έτοιμη πελατεία, που οι ίδιοι ετοίμασαν. Προσφέρουν στους εργοδότες μια μάζα περιπλανώμενων διπλωματούχων, έτοιμους να υποταχτούν στους πιο ταπεινωτικούς όρους εργασίας.



Υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Αυτές οι μέρες είναι οι μέρες που ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία και όλη η κοινωνία απεργούν, κατεβαίνουν στους δρόμους και αντιπαλεύουν τα πιο βάρβαρα οικονομικά μέτρα που έχει δει ο τόπος.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπεί κανέναν. Έχει παραβεί κάθε προεκλογική δέσμευσή της. Έχει παραβεί το σύνταγμα. Αποφασίζει υπό την εποπτεία ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Διαλύει κάθε κοινωνική κατάκτηση μαζί και τη δημόσια εκπαίδευση.



ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ

Των φρονίμων τα παιδιά...


"-Φρόνιμα και ταπεινά πάω με κείνον που νικά.

-Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς γίνε προδότης, γίνε.
Θα 'ναι μαζί σου οι νόμοι και η πλερωμένη γνώμη.
Πέτα την ανθρωπιά σου. Κι απ' τον αφέντη πιάσου.
Κι άμα σε φτύσει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός.
Και θα 'χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία"

Κ.Βάρναλης